-
- Reklama
Nowy dział Fotografia
7 posty(ów) • Strona 1 z 1
|
Podobnie jak w bliźniaczym temacie dotyczącym motoryzacji - napisz swój stosunek do fotografii. Zebrane odpowiedzi pomogą w podjęciu decyzji czy warto stworzyć nowy dział na forum. Zapraszam do wypowiedzi.
|
|
|
Jak już wypowiedziałem się w innym temacie rad byłbym bardzo z takiego działu poświęconego fotografii.
Udzielanie się w tym dziale będzie dla mnie przyjemnością. Może spotkam kilka osób o podobnych zainteresowaniach, z którymi będę mógł wymienić się doświadczeniem. Z motoryzacyjnego działu tez byłbym rad i też bardzo. |
|
|
Coś Ci się potentegowało przy tej ankiecie bo w pierwszym miejscu do głosowania jest "motoryzacja jest moją pasją"
Myślisz, że masz już wszystko, ale ciągle walczysz sam - ja 2008!
|
|
Masz rację. Nie wszystko da się uchwycić. Ale nie wszystko na zdjęciu może być uchwycone i ma być uchwycone. Jeżeli patrzymy na zdjęcie i widzimy więcej pytań niż odpowiedzi wtedy uważam, że zdjęcie jest wartościowe. Oczywiście chodzi mi o zdjęcia artystyczne. Czasami jednak da się uchwycić coś więcej ale trzeba znaleźć się w odpowiednim momencie. |
|
|
No nie wiem... Ja jestem uduchowiony aktorsko od zawsze i drażnią mnie sztuczne pozy... widzę różnicę między sztucznym uśmiechem zrobionym celowo, a takim zrobionym z zaskoczenia przy jakiejś zabawnej sytuacji. Teoretycznie wygląda tak samo, ale jest w tym drugim coś pięknego, że aż mi samemu się mordka uśmiecha
Myślisz, że masz już wszystko, ale ciągle walczysz sam - ja 2008!
|
|
Widzisz, wszystko zależy od sytuacji i celu danej fotografii. Jedne zdjęcia trzeba zaplanować bo lepiej wyjdą inne lepsze są jak się ich nie planuje. Wszystko zależy od rodzaju fotografii. Jest wiele technik i dziedzin fotografii wiec pewnie Ty tez znalazł byś fotografie, które by najlepiej Tobie pasowały. Weźmy taką fotografie uliczną tam układanie celowo modela jest nie wskazane rzekłbym wręcz niemożliwe Mnie sztuczne pozy tez irytują jeżeli nie wnoszą nic konkretnego do zdjęcia, zdjęcia zrobione byle jak bez przemyślenia, a już najbardziej mnie irytują takie słitaśne fotecki ala nasza klasa i fotka. I tu od razu apel do wszystkich, którzy ten temat będą czytali. Trochę kreatywności panie i panowie. Postarajcie się robić ciekawe zdjęcia nie tylko waszych futrzaków i odbicie w lustrze Świat jest większy i piękniejszy niż sądzicie i nie ogranicza się tylko do lustra w waszej łazience Jeżeli powstanie ten dział to zróbmy z niego dział o fotografii a nie prezentacje słitasnych fotecek, od tego sa inne serwisy |
|
|
Ok, dział taki powstanie. Wiem, dałem ciała przy ankiecie, za mało ctrl+c i crtl+v
Mam nadzieję, że nie tylko będziemy mogli się wymieniać zdjęciami, ale także i poradami dotyczącymi fotografowania P.S. Też lubię fotografię i swego czasu bardzo nią interesowałem się |
|
7 posty(ów) • Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość