• Reklama

Odchudzanie

Dział nie tylko dla kobiet ; )

Dołączenie: Czw Lip 23, 2009 8:29 pm
PostWysłany: Śro Cze 09, 2010 4:08 pm
coyoti napisał(a): Odchudzanie to nie tylko zmiany zewnętrzne polegające na zrzuceniu paru kilogramów, ale również zmiany w naszej głowie. Bez zmiany mentalności, złych przyzwyczajeń, etc, etc nic nie osiągniemy.
No i najważniejsza sprawa, czy to przy pomocy suplementów czy bez, odchudzanie się w tempie 17kg w dwa miesiące jest bardzo niezdrowe.

Dokładnie. Nic nie zastąpi dobrze ułożonej diety i przede wszystkim dobrze dobranego wysiłku fizycznego taki który nie zniechęci po pierwszej próbie.
Jak słyszę czasami jak się znajomi odchudzają to mi trochę śmieszno jest z tego powodu. Dieta i wysiłek to musi być przyjemność a nie katorga gdyż pozostaną one z nami na długie lata.
A te wszystkie diety cud i cudowne urządzenia można sobie wsadzić w d...

Jeżeli chodzi o suplementy to musimy je stosować z głową i przede wszystkim wiedzieć jak i kiedy je zastosować aby przyniosły jak największe korzyści. Zresztą suplementacja bez odpowiedniego wysiłku to pieniądze wyrzucone w błoto i narzekanie wszem i wobec, ze są do bani bo nie działają. One działają ale muszą być odpowiednio dobrane i w odpowiednim czasie użyte.

Tak więc zanim zaczniemy się odchudzać przemyślmy dobrze jak chcemy to robić i przygotujmy się odpowiednio a potem realizujmy to konsekwentnie nie siedmiomilowymi a małymi kroczkami.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dołączenie: Nie Kwi 18, 2010 10:08 pm
PostWysłany: Nie Cze 20, 2010 8:05 pm
A co powiecie na to?

Sibutramina – lek anorektyczny (hamujący łaknienie), stosowany w leczeniu otyłości (obesitas). Mechanizm działania polega na hamowaniu wychwytu zwrotnego noradrenaliny, serotoniny i dopaminy. Nasila poposiłkowe uczucie sytości oraz zwiększa wydatek energetyczny, prawdopodobnie zwiększając termogenezę, co łącznie prowadzi do zmniejszenia masy ciała nawet do 25 kg/ m-c[potrzebne źródło].
"Czasem potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok. Ani na wojnie ani w miłości nie sposób wszystko przewidzieć." -Paulo Coelho

Dołączenie: Czw Lip 23, 2009 8:29 pm
PostWysłany: Pon Cze 21, 2010 9:39 am
gusho napisał(a):A co powiecie na to?

Sibutramina – lek anorektyczny (hamujący łaknienie), stosowany w leczeniu otyłości (obesitas). Mechanizm działania polega na hamowaniu wychwytu zwrotnego noradrenaliny, serotoniny i dopaminy. Nasila poposiłkowe uczucie sytości oraz zwiększa wydatek energetyczny, prawdopodobnie zwiększając termogenezę, co łącznie prowadzi do zmniejszenia masy ciała nawet do 25 kg/ m-c[potrzebne źródło].

No i właśnie takiego czegoś musimy się wystrzegać ( mówię tu o tych 25 kg/ mc ). Raz że za duży ubytek masy w ciągu miesiąca co powoduje że ta cała dieta odbije się potem szerokim echem w postaci efektu jojo.
Dieta nie powinna się kojarzyć z niejedzeniem i braniem jakiś wynalazków. Co z tego że w jednym miesiącu stracimy 25 kilogramów by za dwa znowu tyle przytyć.
Dieta i odchudzanie powinno kojarzyć się ze zmiana stylu życia, żywienia. Tu niestety nie ma drogi na skróty ;)
Wiem bo sam przez to przechodziłem i znam to od kuchni.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Administrator
Dołączenie: Nie Wrz 27, 2009 5:28 pm
PostWysłany: Wto Cze 22, 2010 9:41 am
Dokładnie ;) Zgadzam się w 100% z moim przedmówcą.
Ja chciałbym jedynie dodać, że tak szybkie odchudzanie nie tylko rujnuje całe nasze zdrowie, ale... wpływa mocno również na psychikę; oczywiście negatywnie.
Awatar użytkownika
Dołączenie: Wto Sie 11, 2009 3:03 pm
PostWysłany: Pią Cze 25, 2010 7:37 am
Nigdy się nie odchudzałam ale wiem jakie są tego skutki bo po urodzeniu dziecku nagle spadłam z wagi bez żadnych diet, ćwiczeń i teraz to się na mnie odbija trochę
Życie jest walką
Poprzednia

Powróć do Zdrowie i Uroda

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość